Op zoek naar de logica van kunstmatige intelligentie

Prof. dr. Catholijn Jonker, hoogleraar interactieve intelligentie bij de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), is op zoek naar de logica van kunstmatige intelligentie.

“Al in de jaren zestig werd onderzoek gedaan naar machine learning in de zin van kunstmatige neurale netwerken. De computers uit die tijd kwamen rekenkracht tekort om zoden aan de dijk te zetten. Jaren later kwamen de Belgen Lernhout en Haspie met hun spraakherkenningstechnologie, en dachten we natuurlijke taal onder de knie te hebben. Het was uitstekende technologie, maar het viel in de praktijk toch een beetje tegen. Dat risico is er nu weer. Sinds een paar jaar bestaat het gevoel dat we met neurale netwerken alles kunnen oplossen, maar dit is in de praktijk niet zo eenvoudig. Het vervelende van kunstmatige intelligentie is dat die altijd voor de troepen uitloopt. Ideeën zijn gedurfd, toekomstgericht en innovatief. 

Read more at https://www.tudelft.nl/2018/ewi/insy/interactive-intelligence/de-logica-van-kunstmatige-intelligentie/